Litt om hva vi driver med.

Så kom dagen da vi måtte ta farvel med vår kjære følgesvenn gjennom 12 år Toya. Du har vært en alle tiders hund, glad og snill. Vi har mange turer i skog og fjell, til fots og på ski. Du fikk være med å forme vårt nye tilskudd Gaya, som du er bestemor til. Det var et ganske anstrengt forhold de første dagene men det gikk seg fort til og dere ble perlevenner. ❤❤ Livene våre går videre og vi gjemmer deg i våre hjerter. Takk for alt vår kjære Toya og hvil i fred. ❤

I dag så er vår kjære Toya 12 år. Hun er fortsatt glad og tilfreds. Alderen begynner å tynge, veldig støl i hoftene. Hun er med på små turer både morgen og kveld, glad i mat og glad for å være sammen med oss og Gaya. Hun skal få være med oss så lenge hun har det bra. Vi er veldig glad i henne. 

Gaya, vår yngste spinone utvikler seg veldig bra. Hun blir nå 8 mnd. og veier 28,5 kg. Hun elsker å gå i skog og mark og er ganske lydig. Har jo sine nykker innimellom som alle valper har. Full av lek og energi. Hun er frisk og fin. Vi har lyst til å stille henne ut snart. Er veldig greit å få et pekepinn i forhold til hvordan rasen skal være. (vi mener at alt er veldig bra). Hun er veldig trygg på mennesker, glad i barn og andre hunder. Vi har fokusert mye på sosialisering hele vegen fra vi fikk henne. Vi har henne med oss på sykehjemmet for å besøke svigermor, gå i tettsteder, møte hunder, møte biler, busser ol., besøk hos fam. og venner, kjøre bil, gå på ski osv. Mange ting å bli kjent med og dette tar hun med stor ro. 

Vi er så glade for at Gaya har fått ha Toya som sin følgesvenn og læremester siden hun kom hit. De gamle har mye å lære bort til en liten valp. Så vi håper at vi får ha Toya med oss en stund til. 🙂

Her har det skjedd mye siden sist jeg skrev. Her har det både vært sorg og glede.

Vår kjære Zita ble dårlig på våren og veterinær antok at det var kreft, blodprøvene kunne tyde på det. Det begynte med betennelse i bukspyttkjertelen. Hun ble behandlet for det og ble bedre, men ble dårligere igjen. Vi var hos veterinær utallige ganger og på Oslo dyrehospital. Hun prøvde forskjellige medisiner og dietter uten at det hjalp og vi skjønte at hun ikke hadde det godt. Vi bestemte oss for å la henne slippe å ha mere vondt. Hun døde 12.juli. 💔 Vi takker for 7 1/2 år med vår kjære, snille og beste Zita. Takk for alt.

Midt oppi alt dette så skulle Skogsgrendas Zorro (Hårek) bli pappa igjen til valper her i Norge. Vi hadde bestilt en tispevalp fra dette kullet før vi visste at vi måtte ta Zita. Mor til kullet er fra Krokletten kennel.

Det kom en tispe til oss, Krokklettens Allium (Gaya). Hun er en hvit/oransje tispe. Ser ut til at hun blir veldig lik sin bestemor Toya som vi har her. Hun utvikler seg fint og vokser utrolig fort. Nå er hun 15 uker og det er full fart. Hun er veldig trygg og tillitsfull på mennesker i alle aldre, andre hunder og nye ting. Så dette lover godt. Vi har veldig stort fokus på sosialisering og tilbringer mye tid sammen med andre hunder og mennesker. Hun elsker å være med på besøk på sykehjemmet. Nå har vi meldt oss på valpekurs i oktober. Vi har jo vært på en del valpekurs opp igjennom årene, men tror det er sosialt og bra både for hund og eier. Vi ser med spenning på hvordan hun utvikler seg videre. Så selv om vi mistet vår kjære turkamerat Zita, så har vi iallefall noe som er med på å beriker vår tid.🙂

Ja nå er det kjempelenge siden jeg har skrevet noe her. Jeg har slitt litt med helsa så har ikke hatt helt driven, men nå er jeg mye bedre.

Vi har fortsatt spinonene Toya og Zita her. De lever som de alltid har gjort med turer i skog og mark. De har stand på fugler og går i spor etter elg og rådyr. Så her får de brukt sine sanser og jaktgener. Toya var 11 år i januar og hun begynner å føle på alderen. Har operert bort en kreftsvulst på beinet, så vi får bare se hvor lenge det går. Hun er i grei form enda, glad i mat og glad i turer. Zita er 7 år og er ei rolig og god jente. 

 

Vi vil GRATULERE alle Toyas søsken med 9 års dagen i dag,Kul

Her i huset så har begge bikkjene løpetid så det blir å passe på så de ikke kommer i kontakt med noen hannhund.

Bikkjene trives og har det bra, begge er friske og fine. Nå er det snart tid for kveldens gå tur. De er like glade hver kveld vi finner fram båndene. Da kommer de løpende og logrende. De er noen herlige skapninger.